Weblinks GOZ

Beeldbanken

Weblink Beeldbank Noord-Holland

De Beeldbank-NH is een initiatief van de archieven en historische verenigingen van Noord-Holland, die prachtig historisch beeldmateriaal over Noord-Holland beheren. U kunt op deze site zoeken naar oude foto's, prentbriefkaarten, tekeningen, prenten en kaarten van plaatsen en gebeurtenissen in Noord-Holland, van de 16e eeuw tot heden.

703

Weblink Geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland is het nationale programma voor de digitalisering van het Nederlands cultureel erfgoed. Het programma wil de (verborgen) collecties van archieven, musea en bibliotheken digitaliseren en beschikbaar stellen op Internet. Al het digitale materiaal -afbeeldingen, maar ook geluid, bewegend beeld en tekst- is te bekijken en te beluisteren via deze site.

De website van Het Geheugen laat zich het best omschrijven als een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden. Bezoekers kunnen door tientallen historische collecties bladeren, of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek onderwerp. De site heeft ook een apart educatief gedeelte. Docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vinden hier digitale lessen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande Geheugencollecties.

1115

Weblink Rob Bossink

Foto's van Zandvoort aan Zee

Overige websites van Rob Bossink:

Website met "OUDE" foto's en films over Zandvoort:

www.zandvoortvroeger.nl en www.zandvoortsfotomuseum.nl

248